Expoziția Universitatea și universitarii bucureșteni în vremea Marelui Război și a Unirii din 1918 se desfășoară în cadrul Programului Centenar organizat de Universitatea din București.

Vernisajul expoziției se va desfășura la Muzeul Universității din București (Palatul Facultății de Drept, B-dul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), miercuri 12 decembrie, începând cu orele 13:00.

Expoziția cuprinde un total de 10 panouri, urmărind evoluția instituției, profesorilor și studenților în vremea Primului Război Mondial și a Marii Uniri.

Expoziția a fost realizată de:

conf. univ. dr. Florentina Nițu și dr. Valentin Maier

Grafica panourilor:

Polarh Design

Mulțumiri deosebite pentru:

Serviciul de Arhive Naționale Istorice Centrale (director adjunct Alina Pavelescu și colectivului de arhiviști)

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București (colectivului de bibliotecari de la Sala Periodice)

Biblioteca Academiei Române (Delia Bălăican și colectivului de bibliotecari în special de la Sala Bianu)

Muzeul Memorial „Prof. Dr. Victor Babeș” (Olga Popescu și Vladimir Crețulescu)

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București” (rector academician Ioanel Sinescu, prorector Viorel Jinga, director social Valentin Năstăsescu, administrator Gherghiceanu Georgeta)

Muzeul Național Cotroceni


Pentru a completa expoziția a fost pregătită complementar această expoziție digitală, care poate fi accesată atât direct, din pagina Muzeului Universității din București (muzeu.unibuc.ro), cât și prin intermediul qr-code-urilor plasate pe panourile de expoziție, pliantele și cărțile poștale realizate cu ocazia acestui eveniment.

Au fost realizate și două filme de prezentare care au însoțit expoziția: unul dedicat profesorilor din perioada Primului Război Mondial, iar celălalt pentru a ilustra activitatea întregii comunități academice, așa cum a fost prezentată de presa acelor vremuri.

Vă așteptăm cu plăcere la Muzeul Universității din București!

B-dul Mihail Kogălniceanu nr. 36-46 (în cadrul Palatului Facultății de Drept)

Vă puteți alătura și comunității Muzeului UB de pe Facebook!