Bibliografia Expoziției Digitale Facultatea de Teologie în perioada 1881-1948
Surse
Pentru prezentarea profesorilor Facultății de Teologie care au îndeplinit funcții didactice în perioada 1881-1948, am alcătuit o bibliografie care conține aproape 60 de pagini de titluri de lucrări scrise ale acestor profesori. Lucrările menționate constituie o sursă de bază în cunoașterea profesorilor, a problemelor Facultății de Teologie, dar și a celor de religioase, istorice, de învățământ religios și nu numai, din perioada menționată.
Bibliografia Profesorilor de la Facultatea de Teologie

Alte lucrări
***, Constantin Chiricescu, doctor în teologie profesor universitar 21 ianuarie 1863-9 ianuarie 1929. Viața și opera lui. Aprecieri a diferite personalități culturale și ale presei, București, 1931.
Buchiu, Ștefan (ed.), Lumini de Centenar, București, 2018.
Chiricescu, Constantin, Iconomul C. Nazarie: 20 cuvântări, București, 1900.
Cristescu, D., Viața și înfăptuirile Prea Sfințitului Episcop Vartolomeiu până la împlinirea vârstei de 60 ani, Râmnicul-Vâlcea, 1936.
Cunescu, Gheorghe, Pe urmele lui Gala Galaction, București, 1982.
Cunescu, Gheorghe, Preoția Părintelui Grigorie, București, 1979.
Cunescu, Gheorghe, Gala Galaction, Galați, 1989.
Gabor, Adrian, Studia Ecclesiastica – contribuții în domeniul Istoriei Bisericești ale profesorilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, București, 2003.
Gabor, Adrian, Benga, Daniel, Săsăujan, Mihai, Tudorie, Ionuț-Alexandru, Istoricul Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” a Universității din București (1881-2013), București, 2013.
Niculiu, Adriana, Gala Galaction, omul și scriitorul, București, 1971.
Petroniu, Sc. M., Antichrist. Documente și fapte din care Episcopul Bartolomeu al Râmnicului apare ca un satanic Antichrist, [București], [1934].
Vianu, Tudor, Personalitatea lui Gala Galaction, București, 1961.
Vîrgolici, Teodor, Gala Galaction, București, 1967.
Vornicu, Mihai, Gala Galaction, între Helicon și Golgota. Micromonografie, București, 1974.

Pagini de internet
http://biserica.org
https://basilica.ro
https://www.crestinortodox.ro
http://moldova24.info
https://ziarullumina.ro
https://ro.wikipedia.org
https://www.buciumul.ro
https://jurnaluldedrajna.ro
http://www.istoria.md
https://urbanaro.wordpress.com
https://www.zf.ro/
***
Sursele pentru fotografiile de profesori sunt paginile de internet de mai sus, iar pentru paginile de titlu si coperți, cărțile consultate la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. Pentru informațiile primare legate de profesori am utilizat Anuarul Universității din București (1892-1942) și http://biserica.org iar pentru consultarea cărților, BCU, și atunci când ele nu erau disponibile acolo, Biblioteca Academiei Române.
Și ca un alt mod de a mulțumi tuturor celor care au avut plăcerea să viziteze această expoziție digitală vă invităm să vedeți câteva mici documente care credem că îi vor încânta pe bibliofili și nu numai.
Dedicație olografă din partea profesorului Constantin Chiricescu către Mihail Popescu, Administratorului Casei Școalelor „în semn de sinceră iubire”.
Dedicație adresată lui Nicolae Iorga de către Nichifor Crainic în cartea Icoanele vremii, București, 1919.
Mitropolitul Pimen dedică Majestății Sale Regina Maria lucrarea Din vremea Marelui Război, București, 1919.
Cadrul didactic Ion Lancrănjan dedică memoriei lui Eugen Goga, „părintele și îndrumătorul meu spiritual prinos de recunoștiință” cu ocazia cărții scrise și intitulate Încercări de reabilitare a gândirii creștine medievale. Studiu de sinteză, București, 1936.
Dedicația și semnătura olografă a Arhimandritului Iuliu Scriban pe lucrarea Șaizeci și cinci de predici populare premiate de Academia Română, Vălenii de Munte, 1913.
Semnătura olografă a profesorului N. Nitzulescu din lucrarea Istoria bisericii coprindendu istoria preparatore, istoria primitivă, secolulu apostolicu, istoria veche și istoria medie (1-1453), București, 1875.
Semnătura olografă a profesorului Gheorghe Zotu din lucrarea Gramatica greacă, Bucuresci, [f. a.].





