Studiile la Facultatea de Teologie se întindeau pe mai mulți ani universitari. În fiecare an universitar erau prevăzute mai multe discipline pe care studenții înscriși la Facultatea de Teologie le urmau, sub îndrumarea corpului profesoral al acestei facultăți. Pentru a exemplifica, prezentăm disciplinele care erau studiate în anul universitar 1892/1893 și mai jos, ne oprim atenția asupra câtorva discipline și ce presupunea studierea lor.
Anul universitar 1892/1893
Anul I
Limba ebraică – Gherasim Timuș
Introducere în Noul Testament – I. Cornoiu
Archeologia biblică – Gherasim Timuș
Exegeza Noului Testament – I. Cornoiu
Enciclopedia teologică – Al. Mironescu
Istoria bisericească – Drag. Demetrescu
Introducere în Vechiul Testament – Gherasim Timuș P. Exegeza Noului Testament – I. Cornoiu
Anul II
Teologia fundamentală – P. Georgescu
Hermeneutica biblică – I. Cornoiu
Istoria Dogmaticii și Patrologia – N. Nitzulescu
Exegeza Vechiului Testament – Gherasim Timuș
Exerciții patristice – N. Nitzulescu
Exegeza Noului Testament – I. Cornoiu
Istoria bisericească – Drag. Demetrescu
Anul III
Teologia morală – Alex. Mironescu
Dogmatica specială – P. Georgescu
Istoria Dogmaticii și Patrologia – N. Nitzulescu
Exerciții patristice – N. Nitzulescu
Anul IV
Teologia practică – B. Cireșeanu
Dreptul Bisericesc – C. Erbiceanu
Simbolica – P. Georgescu
În anul universitar 1925/1926 (1 octombrie – 30 iunie) se predau următoarele discipline repartizate pe cei patru ani de studiu:
Anul I – enciclopedia și metodologia studiilor teologice, introducerea în cărțile Vechiului Testament, limba ebraică, arheologia biblică, gramatica idiomului grec, ermeneutica biblică, istoria universală bisericească până la 1054 și istoria bisericii române până în secolul al XVII-lea.
Anul II – introducerea în cărțile Noului Testament, exegeză din Vechiul și Noul Testament după original, istoria bisericească universală de la 1054 până în prezent, istoria bisericii române de la secolul al XVII-lea până în prezent și patrologia.
Anul III – istoria dogmelor, teologia dogmatică fundamentală, teologia morală partea generală, omiletica partea generală, catehetica și dreptul bisericesc partea teoretică.
Anul IV – teologia dogmatică partea specială cu simbolica, teologia morală partea specială, dreptul bisericesc partea practică, liturgica cu antichitățile bisericești, pastorala, exercitări în predici.