„În timp ce domnul Ion Iliescu, președintele ales, depunea jurământul solemn în fața camerelor TV, pentru bunăstare (?), democrație (?), drepturile omului (?) și respectarea legilor țării (?), pe data de 20 iunie 1990, în amfiteatrul «Alexandru Odobescu» din Universitate, mai multe sute de studenți au răspuns chemării sindicatului apolitic «Liga studenților». Sala s-a dovedit neîncăpătoare față de numărul mare al celor care au vrut să participe.

Discuțiile au fost conduse de domnul Doru Nițu, student la «engleză». Domnia sa a anunțat că începând cu ora 12, Universitatea București intră în grevă pentru trei zile, ca urmare a abuzurilor tolerate în perioada 13-15 iunie și chiar în acest moment, când unii studenți sunt arestați nejustificat pe stradă sau la domiciliu. Liga studenților protestează împotriva devastării școlii de către mineri, «civili» îmbrăcați în «costum și cravată» și – atenție! – polițiști. Aceștia au intrat prin efracție, au devastat săli de curs, au distrus aparatură tehnică de mare valoare, au maltrat bestial studenți nevinovați, au făcut arestări abuzive.

Membrii Ligii studenților cer eliberarea de urgență a tuturor colegilor aflați în arestul poliției, la «Măgurele» sau în alte unități militare, recunoașterea oficială a devastărilor și molestărilor, arestarea celor vinovați, scuze oficiale din partea Parlamentului și a președintelui României.

Se vor forma pichete de grevă, care vor împiedica intrarea în Universitate a elementelor provocatoare. Cadrele didactice sprijină revedenicările studenților, dar îi îndeamnă să acționeze civilizat și într-un cadru legal. Nu vor lua parte la grevă studenții ultimului an de învățământ întrucât aceștia sunt considerați absolvenți.

Au urmat o serie întreagă de dezvăluiri, din perioada 13-15 iunie, pe care vi le vom prezenta detaliat în numărul nostru viitor. D. D.”.

Sursa: „Viitorul”, 21 iunie 1990, p. 2.