„[…].
Dan Predescu: […]. În prezent sunt preocupat de starea de igienă a zonei Pieței Universității, de blocarea unei importante artere de circulație care creează multe neplăceri bucureștenilor. După seismul de acum câteva zile am avut reale dificultăți privind deplasarea cetățenilor, transportul bolnavilor, aprovizionarea. Am mers personal printre cei aproximativ 50 de manifestanți din Piața Universității și le-am cerut doar să lase carosabilul liber. Nu mă interesează manifestația lor, pot rămâne mai departe acolo dacă așa consideră, dar să elibereze carosabilul pentru reluarea circulației în centrul orașului.
Reporter: Ce credeți totuși depre cei care continuă să se afle în Piață? Am auzit voci care spuneau că ați avut curaj să mergeți printre ei. La televiziune s-au putut vedea imagini ale întâlnirii nu tocmai blânde…
Dan Predescu: Nu cunosc sentimentul de frică. Totuși nu sunt un curajos. Am fost acolo să-I rog să înțeleagă că ne creează reale greutăți, plus aspectul jalnic pe care îl dau Pieței Universității. Nu știu pe cine reprezintă acei manifestanți. Un dialog cu ei este destul de greu de realizat. Unii dintre ei nu prezintă o stabilitate psihică normală.
Reporter: Vorbiți în calitate de medic sau de primar?
Dan Predescu: Nu trebuie să fii nici medic, nici primar ca să-ți dai seama de aceasta.
Reporter: Ca medic, totuși, ce ne puteți spune despre greviștii foamei?
Dan Predescu: Greva foamei făcută acolo mi se pare un act de ostentație. Ea se poate face la fel de bine acasă sau la spital. Sunt pentru a face greva foamei sub control medical. Cei din Piață refuză transportul la spital, fumează și după atâtea zile starea lor ar putea fi foarte îngrijorătoare… Medicina este obligată să lupte pentru viața omului, chiar împotriva voinței lui.
[…]”.
Sursa: „Dimineața”, 6 iunie 1990, p. 3.