Semnalăm apariția a două noi cărți de istorie universitară care pot fi consultate în cele mai importante biblioteci din țară.

Prima carte pe care v-o aducem în atenție este Universitatea din București în vremea Primului Război Mondial: documente, date statistice, liste de personal, instrumente de lucru bibliografice (selecția documentelor, nota introductivă și comentarii de Valentin Maier), Editura Universității din București, București, 2018. Cartea este prima apărută în noua colecție a Editurii Universității din București intitulată Memorie și patrimoniu universitar (coordonator colecție Florentina Nițu), special creată pentru Muzeul Universității din București.

Cea de-a doua carte este intitulată Ziarul „Fulgerul Studențimii” (1915-1916): studenții Universității din București în anii neutralității (autor Vlad Mihăilă), Editura Universității din București, București, 2018. Cartea a apărut în Colecția Memorie, identitate & Mentalități (coordonatori colecție Mihai Chioveanu, Laurențiu Vlad).

Ambele cărți au fost publicate la finalul anului trecut, punctând preocuparea Muzeului Universității din București pentru a îmbunătăți gradul de cunoaștere asupra Primului Război Mondial și a Unirii din 1918, celebrând astfel și Centenarul României (1918-2018).