În patrimoniul Muzeului Universității din București se află mai multe bunuri culturale printre care și fotografiile. Pe o parte din acestea le-am selectat spre digitalizare în cadrul Fototecii Digitale a Muzeului Universității din București (FDMUB), la rândul ei, parte a Arhivei Digitale a Muzeului Universității din București (ADMUB). Selecția a fost realizată în principal pentru a prezenta pe studenții și viața studențească din comunism.

Fotografiile următoare pot fi vizualizate într-o rezoluție mai bună dând click pe cea care vă interesează, pentru a o vizualiza în format pdf. Modul corect de citare a fotografiei în format digital este:

„Fototeca Digitală a Muzeului Universității din București, codul fișierului, https://muzeu.unibuc.ro/ro/fototeca-digitala-a-muzeului-universitatii-din-bucuresti-fdmub/, accesat la data.”

ex.: Fototeca Digitală a Muzeului Universității din București, FDMUB 0001, https://muzeu.unibuc.ro/ro/fototeca-digitala-a-muzeului-universitatii-din-bucuresti-fdmub/, accesat la 31 octombrie 2022.

Pentru consultarea documentelor sau altor lucrări din patrimoniul Muzeului Universității din București, vă rugăm să accesați pagina dedicată procedurilor, iar pentru mai multe informații, inclusiv feedback, întrebări, recomandări și corecturi, vă rugăm să ne scrieți un email la adresa muzeul.universitatii@unibuc.ro

Pentru a afla descrierea fiecărei fotografii, plasați mausul deasupra fotografiei și așteptați una-două secunde pentru ca descrierea să apară. Nu toate fotografii au descrieri (cele doar care au codul, ex. FDMUB 0001, fără ca el să fie însoțit și de descriere) și în acest punct avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, pentru că avem multe fotografii fără ca descrierile lor să se mai fi păstrat. De aceea, FDMUB are un caracter participativ, pentru că și dumneavoastră contribuiți la realizarea ei prin aceste descrieri. În acest sens, dacă aveți informații care ne pot ajuta în realizarea unei descrieri mai bune a fotografiei, precum numele persoanelor din fotografie sau locul unde a fost realizată sau alte elemente precum datarea fotografiei, vă rugăm să ne indicați codul fotografiei la care faceți referire și informațiile de ajutor prin email la adresa muzeul.universitatii@unibuc.ro

Un alt mod prin care puteți contribui la FDMUB este prin donațiile de fotografii pentru îmbogățirea patrimoniului MUB (vom digitaliza respectivele fotografii) sau doar pentru împrumut în vederea digitalizării lor și introducerii în FDMUB. Vă rugăm să ne contactați la aceeași adresă de email pentru detalii.

*

Fotografiile digitale sunt prezentate în grupuri de câte 100 pe pagină. În cele de mai jos sunt fotografiile de la 401 la 500, acces la celelalte fotografii aveți la capătul paginii.