„«ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A OAMENILOR DIN ROMÂNIA, CARE N-AU FOST MEMBRI AI PARTIDULUI COMUNIST ROMÂN» face cunoscut tuturor cetățenilor din ROMÂNIA că din cele peste 16 milioane de alegători înscriși în listele de vot, mai mult de 12,5 milioane n-au fost membri ai Partidului Comunist Român.

Rezultă, deci, că votul cetățenilor care n-au făcut parte din rândurile membrilor Partidului Comunist Român va hotărî soarta alegerilor, deci soarta ROMÂNIEI!

Dacă la conducerea țării, în urma votului, vor ajunge: cetățeanul Ion Iliescu și Noul partid Comunist Român – deghizat sub denumirea de Front al Salvării Naționale – întreaga vină și răspundere el vor purta cei care n-au fost membri ai Partidului Comunist Român, fiindcă ei formează marea majoritate a electoratului!

«ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A OAMENILOR DIN ROMÂNIA, CARE N-AU FOST MEMBRI AI PARTIDULUI COMUNIST ROMÂN» cere tuturor cetățenilor, și mai ales celor care în timpul dictaturii comuniste au înțeles să nu facă compromis cu conștiința lor și n-au acceptat să intre în rândurile membrilor P.C.R., nici chiar ca simpli cotizanți, să se opună, cu toate forțele, neocomunismului și să nu-și dea votul nici pentru fostul PRIM SECRETAR JUDEȚEAN P.C.R.: Ion Iliescu și nici pentru F.S.N. (Frontul Salvării… «Nomenclaturii»)!

Credem că cei care n-au fost membri ai P.C.R. vor da dovadă de responsabilitate, maturitate și luciditate și nu vor săvârși fapta rușinoasă de a vota pentru neocomunism!

Avem convingerea fermă că cei care n-au fost membri ai P.C.R. nu vor vota nici cu Iliescu și nici cu F.S.N.-ul!

Deci: NU VOTAȚI PE ILIESCU! NU VOTAȚI FSN-UL!

«ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A OAMENILOR DIN ROMÂNIA CARE N-AU FOST MEMBRI AI P.C.R.» (Sediu central: orașul GALAȚI, str. Constructorilor nr. 3 – Complexul comercial – Tiglina 2, cod 6200, telefon: 5.26.19)/Președintele Asociației: Dr. ing. Gheorghe MOMANU, lector la Universitatea din Galați”.

Sursa: „Viitorul”, 17 mai 1990, p. 1.

[Vlad Mihăilă]