„Facem un apel sincer către toți cetățenii României, către toate formațiunile politice,  de a manifesta respect și înțelegere față de toți participanții la campania electorală și mai ales față de adversarii politici. Orice partid trebuie să înțeleagă faptul că violența exercitată împotriva oponenților săi are un efect de bumerang asupra lui însuși, aruncând o umbră asupra bunelor sale intenții, chiar dacă presupunem că el n-are nici o contribuție la organizarea agresiunii.

Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că acei candidați pe care îi simpatizează pot fi cel mai bine susținuți prin manifestări civilizare de adeziune, iar nu prin denigrarea, ori încercarea de scoatere din luptă a adversarului. Orice violență îndreptată împotriva d-lui Iliescu și a F.S.N. s-a dovedit că are ca rezultat sporirea adeziunii electoratului față de aceștia. Orice violență exercitată asupra d-lui Rațiu și a P.N.Ț.-c.d. va antrena strângerea rândurilor în jurul acestui partid și compromiterea F.S.N-ului, chiar dacă nu el a organizat violența. Singura noastră șansă e respectarea cinstită a regulilor fair-play-ului electoral. Să luptăm pentru victorie, dând posibilitate adverarului să lupte pentru victorie și chiar urându-i succes!

Agresarea d-lui Radu Câmpeanu, la Brăila-indiferent cine a făcut-o!-, care a urmat agresării d-lui Darie Novăceanu, la  București, reprezintă un nou act intolerabil, menit să submineze bazele tinerei noastre democrații, act față de care protestăm vehement.

Împreună cu toții oamenii de bună-credință sperăm că asemenea atacuri golănești ale unor persoane dezorientate să nu se mai repete.

Chemăm toți cetățenii cu bun simț ai acestei țări – știind că ei reprezintă marea majoritate a populației – să se opună degenerării campaniei electorale pe măsură ce se apropie ziua alegerilor.

Chemăm la calm și civilitate. Să mergem la urne, nu cu  spaima  în suflet, ci cu zâmbete și flori.

AZI”.

Sursa: „Azi”, 8 mai 1990, p. 1.

[Laura Dumitrescu]