„Apel. Partidul Național Țărănesc – Creștin și Democrat către Guvernul Provizoriu și Parlamentul României, în legătură cu greviștii din Piața Universității”

„Partidul Național Țărănesc – Creștin și Democrat – a considerat de la început că cetățenii români sunt angajați în greva foamei în Piața Universității din București dau glas, cu prețul sănătății lor, aspirației poporului român de înaintare pe calea democrației, deschisă de Revoluția din Decembrie.

Acești oameni sunt cinstiți, generoși, dedicați binelui public și binemerită respectul și dragostea tuturor. Situația lor este dramatică și se va agrava dacă guvernul provizoriu va continua să amâne dialogul și să refuze cererile lor legitime, care au drept obiectiv înaintarea spre o democrație autentică. Nimeni nu are dreptul să dispună de viața unor oameni care dovedesc prin fapte dragostea lor pentru valorile supreme ale democrației.

Partidul Național Țărănesc – Creștin și Democrat – face un apel solemn și insistent la Guvernul provizoriu, să renunțe la atitudinea lui rigidă, să inițieze imediat un dialog real și constructiv cu greviștii și să dea curs cererilor acestora. Nici un fel de rațiune politică partizan-îngustă nu poate justifica, în fața poporului român și a lumii civilizate, ignorarea și disprețuirea cererilor legitime ale greviștilor și, prin aceasta, sacrificarea vieții unor oameni.

Partidul Național Țărănesc – Creștin și Democrat – adresează același apel Parlamentului României, forumul suprem răspunzător pentru soarta poporului român și a fiecăruia dintre cetățenii României.

CONDUCEREA P.N.Ț.-c.d.”.

Sursa: „Dreptatea”, 9 iunie 1990, p. 1.