„Dl. inginer proiectant Ion Neamțiu, președintele Asociației «16-21 Decembrie» este un «golan» distins. Deci tot inginer ca și domnul Ion Iliescu. Numai că dl. Iliescu nu este golan. Și nici nu prea se întrevăd șanse să fie vreodată. Îl întâlnim pe dl. Neamțiu în plin exercițiul funcțiunii: organizarea manifestației pentru ca totul să fie fără reproș.

Câți membri are Asociația «16-21 Decembrie», domnule inginer?

În jur de 5 mii în București și încă alți două mii la filialele din țară.

De când se află în Piața Universității membrii Asociației?

-Din seara zilei de 22 aprilie 1990. Asociația «16-21 Decembrie» n-a lipsit nici o clipă de pe baricadă, de atunci încoace, cu excepția celor câteva ore cât piața a fost ocupată, în timpul represiunii din 24 aprilie. Asociația noastră a fost printre primele organizații care au participat la ridicarea baricadei alături de «Alianța Poporului»…

-Ce a fost cu cei doi membri ai Asociației care au anunțat la T.V. că v-ați retras din Piața Universității?

-Cei doi s-au declarat, ei doi!, o altă asociație. Totul a fost o minciună, o diversiune a F.S.N., ca să ne dezbine și să ne compromită.

Cât timp veți rămâne aici?

-Zi și noapte, de-o fi să ne săpăm și gropile aici. Avem două corturi și ținem mult la ordine, la disciplină.

Care este starea de spirit în Asociație?

-Convingerea membrilor Asociației «16-21 Decembrie» este că vom obține victoria sută la sută. Nici nu concepem altcum rostul șederii și luptei noastre pe baricada din Piața Universității.

MIHAI ENESCU”.

Sursa: „Dreptatea”, 11 mai 1990, p. 4.

[Vlad Mihăilă]