„În observația și controlul grupului de medici voluntari se află cincisprezece greviști ai foamei dintre care doi noi sosiți, alți cinci având între 23-33 zile de inaniție.

Valorile glicemiei rămân scăzute.

Corpii cetonici sunt prezenți în urină la toți greviștii, cu excepția noilor veniți.

Curba ponderală este în continuă scădere.

Doamna Cobzaru Purice Dorina, care a fost internată de urgență ca urmare a apariției semnelor de hipovitaminoză B1 (beri-beri) și care a părăsit spitalul din proprie inițiativă, din cauza neîncrederii pe care i-o inspirau o parte din cadrele auxiliare de gardă, a putut fi convinsă să renunțe la grevă întrucât ajunsese în stare de casexie (34 de kg!) după 33 zile. S-a administrat de noi tratamentul adecvat și s-au făcut recomandările de rigoare.

De asemenea, a putut fi convins să renunțe la grevă (după 24 de zile) domnul Ilinca Victor, operat pe cord, cu complicații trombotive agravate de inaniție și severe tulburări ale ritmului cardiac.

Rămân în stare biologică neliniștitoare domnii Lungu Dănuț (33 zile) cu foarte mari pierderi ponderale (25 kg) și apariția unei ușoare ataxii, Constantinescu Ionel (31 zile) și el cu serioase pierderi ponderale, inclusiv modificări neurologice și Bogdan Gradin (34 zile) căruia i s-a agravat paraplegia.

Dr. Dragoș Nicolescu

Dr. Camelia Doru

Psiholoh: Alexei Florescu”.

Sursa: „Dreptatea”, 7 iunie 1990, p. 4.