„Considerăm că intervenția brutală a poliției în dimineața zilei de 13 iunie 1990 a generat starea de tensiune și apoi de violență. Dezaprobăm și condamnăm toate actele de violență care s-au petrecut în după-amiaza aceleiași zile, devastarea clădirilor guvernamentale și a Televiziunii, rezultat al acțiunii unor elemente provocatoare.

Considerăm că organele de poliție sunt singurele în drept să păstreze ordinea publică împotriva oricăror excese și forme de extremism de oriune ar veni ele.

În acest sens, prezența minerilor în București începând cu dimineața zilei de 14 iunie a fost o slăbiciune gravă din partea autorităților și a fost de natură a provoca agravaarea încordării și a anarhiei deja existente. Violența și teroarea instaurate în Capitală, distrugerea sediilor partidelor politice și devastarea unor instituții de cultură cum sunt Universitatea, Institutul de Arhitectură și redacțiile unor ziare, molestarea și sechestrarea cetățenilor pașnici sunt fapte deosebit de grave.

Plecarea minerilor care se impune de îndată trebuie să fie momentul instaurării calmului, a liniștii și a ordinii de drept.

Prin urmare, facem apel către populația Capitalei să se abțină de la acte care ar putea menține situația actuală.

Președintele Partidului Național Liberal Radu Câmpeanu”.

Sursa: „Viitorul”, 20 iunie 1990, p. 1.