„[…]. Suntem pentru:
- Începerea necondiționată și imediată a dialogului între guvern și reprezentanții protestatarilor.
- Solicităm Frontului Salvării Naționale, ca forță politică de guvernământ, să facă cunoscut opiniei publice din țară ce formă de democrație înțelege să adopte.
- Să precizeze ce înțelege prin «democrație originală», știut fiind că democrația este doar una și aceea constă în primul rând în apărarea și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
- Anchetarea de urgență și deferirea spre organele de judecată a celor care se fac răspunzători de toate actele de violență îndreptate asupra cetățenilor pașnici, începând cu data de 13 iunie dimineața și până în 15 iunie 1990. De asemenea, solicităm tragerea la răspundere a tuturor celor ce se fac vinovați de distrugerea sediilor aparținând atât unor organizații statale cât și unor sedii politice, instituții de cultură precum și a celor care fără nici un drept au devastat locunțe proprietate personală.
- Considerăm că opinia publică trebuie să fie informată cu privire la rezultatele anchetelor dispuse cu privire la evenimentele din București – 18 februarie 1990, Târgu Mureș – martie 1990, București – 24 aprilie 1990, București, 13-15 iunie 1990.
- Solicităm din partea guvernului protecție pentru toți liderii politici și membrii partidelor politice de opoziție.
- Considerăm că atâta timp cât Televiziunea Română nu poate să asigure o liberă și obiectivă circulație a informației este necesar să se sprijine inițiativa de apariție a unor posturi particulare de televiziune și radio.
Credincioși dezideratelor noastre politice facem un apel către toate forțele cu adevărat democratice pentru a-și uni forțele, acum, într-un moment crucial al existenței noastre.
Președinte P. N. D., Cristian Butușină, Vicepreședinți, Adrian Constantin, Bogdan Pascu, Consilier politic, Serghei Mesaroș, Consilier juridic, Daniela Tăvălică”.
Sursa: „Oblio”, 26 iunie 1990, p. 2.