„La inițiativa Confederației «Frăția» în data de 15 iunie 1990 a avut loc o întâlnire între liderii acesteia și reprezentanți ai Federației Sindicatelor Minerilor din Valea Jiului, reprezentantul Federației Sindicatelor din industria ușoară, cu domnul Dan Predescu, primarul Capitalei și cu un grup de senatori, fiind de față domnul N. S. Dumitru, consilier al domnului Ion Iliescu, președintele României, în vederea stabilirii unor măsuri comune privind necesitatea instituirii unei stări de liniște și calm în București.

În legătură cu aceasta, Confederația «Frăția» dă următorul comunicat:

Evenimentele petrecute în perioada 13-15 iunie au provocat în capitala României o stare violență și dezordine fără precedent, perturbând grav securitatea și liniștea bucureștenilor, fiind pusă în pericol firava noastră democrație câștigată cu greu.

Confederația «Frăția» consideră necesar să declare că asemenea mijloace de manifestare a nemulțumirilor sunt incompatibile cu practicile democratice.

Confederația «Frăția» a afirmat în mai multe rânduri c doar statul de drept este cadrul adecvat democrației și înțelege să sprijine acțiuni de natură să-l consolideze. În acest sens adresează tuturor organizațiilor democratice din București apelul de a sprijini normalizarea de pe străzile orașului și de a acționa ferm împotriva acelor manifestări care contravin normelor civilizate de exprimare publică a aspirațiilor.

Confederația «Frăția» își propune să acționeze în continuare prin toate mijloacele pentru consolidarea democrației și a statutului de drept în România ca unică alternativă pentru desfășurarea unei vieți economice și sociale în deplină siguranță.

Confederația Sindicatelor Independente «Frăția»”.

Sursa: „Viitorul”, 29 iunie 1990, p. 3.