„Așa cum în decembrie 1989 Revoluția Populară a izbucnit în mod spontan pentru dărâmarea sistemului totalitar comunist din România, și mitingul din Piața Universității a avut de la început un caracter spontan.

În numele manifestanților participanți la mișcarea începută în urmă cu 37 zile în Piața Universității, cărora li s-au alăturat oameni hotărâți să meargă până la sacrificiul suprem în protestul lor manifestat prin greva foamei, mișcările independente ce s-au alăturat manifestației: Alianța Poporului, 16-21 Decembrie și Forumul Antitotalitar Român, în a căror componență se află participanți activi la Revoluția începută în 16 decembrie 1989, adresează insistent un apel conducerii actuale care prin mass-media a dezinformat oponia publică din țara noastră și străinătate, cerând să se prezinte în mod obiectiv evenimentele ce au loc în continuare în Piața Universității.

Precizăm că protestul pentru libertate continuă și va continua până la obținerea revendicărilor cerute încă din zilele Revoluției din Decembrie.

Datorită stării precare de sănătate a unor manifestanți ce protestează prin greva foamei coroborată la unul dintre ei cu greva setei, solicităm insistent actualei conduceri a României să dea dovadă de loialitate față de democrația pe care vrea să o instaureze și să accepte neîntârziat dialogul, atât cu cei ce protestează prin greva foamei, cât și cu reprezentanții manifestanților, pentru a dezamorsa tensiunea existentă la această oră în București și în alte orașe din țară.

În numele tineretului ce s-a sacrificat pentru libertate și democrație în «Revoluția din Decebrie» cerem de urgență un răspuns din partea actualei conduceri a țării. Orice amânare a dialogului nu poate avea decât consecințe nefavorabile asupra echilibrului și stabilității țării. Ar avea, de asemenea, urmări tragice asupra celor care în mod dezinteresat, din spirit de sacrificu pentru destinul acestui neam, și-au asumat riscul suprem.

Consiliul Național «Alianța Poporului»

Asociația «16-21 Decembrie»

Forumul Antitotalitar Român

Liga Studenților Institutului Politehnic București

Protestatari prin greva foamei

Participanți independenți”.

Sursa: „Dreptatea”, 30 mai 1990, p. 4.