„În această dimineață, în zona Pieței Universității s-a desfășurat o acțiune a Poliției care a avut drept scop stabilizarea ordinii publice și circulației rutiere perturbate de mai multă vreme de grupuri de persoane care s-au manifestat în afara legii.

În legătură cu temeiurile legale ale acestei acțiuni, Poliția citează comunicatul Procuraturii dat publicității ieri, comunicat în care se cere Ministerului de Interne să ia măsurile corespunzătoare pentru încetarea abuzurilor asupra legalității în această zonă. Un argument în plus în sprijinul celor ce au cerut această acțiune îl constituie și acțiunile agresive și violențele exercitate asupra forțelor de ordine în ultimele zile în Piața Victoriei și la sediul Televiziunii.

Operațiunea de poliție s-a desfășurat fără incidente. Au fost reținute 263 persoane pentru a fi cercetate sub incidența legală stabilită în comunicatul Procuraturii.

În cursul operațiunii s-au manifestat încercări de a răspunde prin violență din partea persoanelor ce ocupau Piața confiscându-se arme și obiecte contondente.

În prezența a doi miniștri adjuncți ai sănătății, greviștilor foamei li s-a acordat întreaga asistență necesară, fiind transferați în spitale, unde se vor afla sub îngrijirea cadrelor de specialitate.

La această oră, în Piață, Administrația domeniului public execută igienizarea în vederea reluării normale a traficului pietonal și rutier.

(Rompres, 13 iunie, ora 11,00)”.

Sursa: „Azi”, 14 iunie 1990, p. 1.