„În urma evenimentelor din ultimele zile, statutul social de student a fost grav afectat. Noi, studenții, am ajuns să fim considerați de către o parte a populației drept legionari și fasciști, și aceasta datorită gravei activități de dezinformare întreprinsă de mass-media. Ca urmare a acestei stări de lucruri, în cursul zilelor de 14 și 15 iunie un mare număr de studenți au fost bătuți sălbatic și clădirile a două mari institute de învățământ superior au fost devastate de mineri. În aceste zile, simplul fapt că suntem studenți, a atras asupra noastră furia și bastoanele mulțimii.

Considerăm că orice afirmații privitoare la amestecul organizațiilor studențești în evenimentele violente soldate cu avarierea unor instituții de stat ca fiind nereale. Menționăm că nu suntem de acord cu actele de violență din data 13 iunie.

Protestăm împotriva devastării institutelor de învățământ superior și molestării studenților de către mineri în zilele de 14, 15 iunie.

Protestăm împotriva celor care aruncă vina acestor fapte pe seama studenților și a celor care prin diferite acțiuni au condus la denigrarea statutului de student.

Considerăm insuficientă afirmația guvernului că faptele sunt regretabile.

Cerem organelor în drept să stabilească de urgență adevărul privitor la molestarea cetățenilor Bucureștiului și a studenților.

Cerem guvernului să reabiliteze în fața națiunii statutul de student, respectiv intelectual.

LIGA STUDENȚILOR DIN UNIVERSITATE

LIGA STUDENȚILOR DIN IPB

SINDICATUL LIBER STUDENȚESC IPB

SINDICATUL LIBER DIN CONSTRUCȚII

SOCIETATEA STUDENȚILOR MEDICINIȘTI”.

Sursa: „Cuvîntul”, 20 iunie 1990, p. 7.