„Partidul Național Țărănesc-creștin și democrat – constată cu stupoare atitudinea agresivă a autorităților împotriva unor manifestanți care de câteva zile demonstrează pașnic și ferm împotriva caracterului dictatorial neo-comunist adoptat de conducerea statului și a menținerii nomenclaturii și organelor de securitate în posturile cheie

Independent de poziția politică pe care partidul nostru o are față de aceste revendicări cerute de organizații apolitice, ne simțim obligați în numele democrației și a libertății să protestăm împotriva intervenției brutale a organelor de ordine care au maltratat și rănit cetățeni fără apărare reintroducând în viața publică atmosfera de teroare față de oameni care nu făcea altceva decât să-și exercite drepturile cetățenești.

După ce membri ai partidelor politice au fost atacați cu brutalitate de bandele de bătăuși ale F.S.N.-ului, astăzi însăși forțele de miliție au reintrat în acțiune.

Apărat de scuturile poliției, dl. Ion Iliescu, și-a permis să profereze insulte la adresa manifestanților: studenți, muncitori și intelectuali numindu-i în plin parlament golani și huligani.

Opinia publică este înșelată prin colportare insinuări și minciuni și timorată prin manifestări de violență și agresiuni.

Destabilizarea țării, după 28 ianuarie 1990, este provocată de către F.S.N. pe întreg teritoriul țării.

Contestăm guvernului dreptul de a instaura noi opreliști politice în dauna populației.

PARTIDUL NAȚIONAL ȚĂRĂNESC CREȘTIN ȘI DEMOCRAT”.

Sursa: „Dreptatea”, 26 aprilie 1990, p. 1.

[Vlad Mihăilă]