„În urma convorbirii pe care domnii Ion Caramitru, Mircea Dinescu, Dan Hăulică și Andrei Pleșu au avut-o cu domnul Ion Iliescu, domnul Ion Caramitru, vicepreședinte al C.P.U.N., a făcut, în cursul zilei de 4 mai, demersurile necesare în vederea începerii unui dialog între reprezentații organizațiilor participante la manifestația din Piața Universității și președintele C.P.U.N., domnul Ion Iliescu. S-a convenit ca acest dialog să înceapă marți 8 mai, ora 10,00.

Vineri, 4 mai, președintele Consiliului Provizoriu de Uniune Națională, domnul Ion Iliescu, s-a întâlnit cu un grup de reprezentanți ai Societății «Timișoara» format din Vasile Popovici, președintele societății, George Șerban și Dorel Mihiț – vicepreședinți. A fost prezent dr. Rab Ioan membru al Consiliului municipal Timișoara.

Întrevederea a avut ca principal obiectiv stabilizarea modalităților de inițiere a unui dialog între președintele C.P.U.N. și alte oficialități ale consiliului – pe de o parte – și reprezentanți ai Alianței Naționale pentru Proclamația de la Timișoara – pe de altă parte. Interlocutorii au apreciat, de comun acord, că există atât necesitatea, cât și premizele începerii cât mai curând posibil a unui dialog cuprinzător, caracterizat prin seriozitate și spirit de responsabilitate, în vederea eliminării tensiunilor policite și sociale apărute atât în București, cât și în alte regiuni ale țării.

S-a hotărât ca dialogul să fie continuat”.

Sursa: „Dimineața”, 6 mai 1990, p. 1.

[Mădălina Florentina Sandu]