„- Sediul redacției ziarului nostru [«Liberalul» – V.M.] din strada Caimatei nr. 10, Sector 2, a fost devastat în dimineața zilei de 14 iunie 1990 de un grup de mineri din cei aduși în Capitală în mod organizat. Ei s-au deplasat în București la chemarea d-lui Ion Iliescu care a solicitat prin Televiziunea de Stat sprijinul populației din țară pentru guvern.

– Minerii care au intrat în clădire au spart ușile, geamurile, oglinzile interioare, au distrus mobilierul și un mare număr de mașini de scris cărora le-au zdrobit claviatura cu lovituri de bâte și topoare. Concomitent au fost sustrase unele mașini de scris, televizorul care se afla în camera portarului, precum și alte obiecte.

– Afirmația că la sediul PNL s-a descoperit o mașină de falsificat bani este absolut inexactă. Ea face parte din sistemul de dezinformare și manipulare a maselor, folosit încă de la începutul lui ianuarie 1990. Cerem ca specialiști ai organelor de anchetă să prezinte la Televiziunea de Stat așa-zisă mașină de multiplicat bancnote.

– Valul de violențe din zoua de 13 iunie a fost consecința evacuării brutale din Piața Universității în noaptea de 12 spre 13 iunie a muncitorilor și intelectualilor aflați în greva foamei pentru obținerea unui post liber de televiziune. Dezaprobăm cu toată fermitatea actele de violență din 13, 14 și 15 iunie, comise de elemente provocatoare și de mineri.

– Ținând seama că un mare număr de persoane au fos arestate pentru faptele săvârșite în ziua de 13 iunie, cerem să se procedeze în același mod și cu minerii și cei care i-au instigat, însoțit și dirijat în acțiunile barbare din zilele de 14 și 15 iunie. Aceștia nu s-au dedat numai la distrugeri de clădiri și bunuri, ci au atacat în grup, cu sălbatică ferocitate, oameni fără apărare, nevinovați, rănind sute de persoane.

– De asemenea, cerem să se publice de îndată numărul exact al răniților din zilele de 13-15 iunie aflați în spitale, precum și al celor uciși și cauza morții lor”.

Sursa: „Liberalul”, 29 iunie – 5 iulie 1990, p. 1.