„În semn de solidarizare cu «golanii» bucureșteni și timișoreni în noaptea de 31 aprilie – 1 mai 1990, și-au dat întâlnire circa 40 de «golani» craioveni, în fața Teatrului Național din Bănie. Purtau pe piept însemnele caracteristice – «botezul» prezidențial, urmat de profesia fiecăruia. Erau tineri inimoși, cu sau fără partid, dar iubitori de libertate și democrație.

Veghea de noapte s-a terminat fără evenimente deosebite. La primele ore ale dimineții, și-a făcut apariția un grup compact de circa o sută de indivizi setoși de luptă, conduși de însuși primarul comunist al orașului, tovarășul Botofei. La ordinul bătăușului-șef, provocatorii au atacat violent micul grup de inițiativă.

În grupa de șoc a Primarului, s-au evidențiat barmanii de la restaurantul «Minerva» și Trupa Specială de Bătăuși – circa zece pușcăriași de drept comun – care a fost văzută antrenându-se pe stadionul «Municipal». Probabil, vor atinge forma «sportivă» amaximă în ziua alegerilor. Alături de acești «evidențiați» ai feseniștilor, au luat parte la acțiunea «Rupere de oase», o serie de mardeiași, bine cunoscuți localnicilor, pentru actele de violență etalate pe stradă.

Dintre tinerii cu inimă de aur, doi au fost maltratrați de pumnii agresorilor, până și-au piedut cunoștința. Este vorba de studenta Jaclin Matache și de Ovidiu Predoaica, operator la centrul de calcul al CFR.

Tovarășul Primar și mulți dintre bătăuși au fost recunocuți de către cei prezenți ca susținători înfocați ai FSN. O parte dintre aceștia au participat și la contramanifestația din ziua de 26 aprilie 1990, când a avut loc primul miting electoral din Craiova.

Dodi Dobre”.

Sursa: „Viitorul”, 3 mai 1990, p. 2.