„Începând cu acest număr, revista «Baricada» vă prezintă pe cei 12 greviști ai foamei a căror acțiune, inițiată în Piața Universității la 30 aprilie, continuă și acum și al cărei scop s-a modificat oarecum după alegeri. Renunțând pentru moment la susținerea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara și la abrogarea decretului 473, încă în vigoare, care plasează Televiziunea Română sub patronajul direct al președintelui țării, greviștii foamei revendică aprobarea instalării a cel puțin un post de televiziune particular, care să prezinte opiniei publice o fațetă ceva mai complexă a realităților pe care le trăim, decât o face TVR. Nu un post de televiziune subversiv, ci un nucleu de profesioniști neîndoctrinați de nici un fel de ideologie. Și poate din armonia contrariilor se va naște, în sfârșit, mult dorita  obiectivitate.

Acești oameni, care-și pun viața în primejdie pentru o idee, sunt:

Dumitrescu Victor – cercetător științific a început greva la 30 aprilie. 62 de ani.

Gradin Bogdan – ziarist, 35 de ani, a început greva la data de 1 mai.

Cobzaru Purice Dorina – muncitoare, 32 de ani. A început greva de pe data de 2 mai. Reanimată de 4 ori. Glicemie constatată în urma analizelor făcute în cortul de Cruce Roșie, de către grupul de medici voluntari – 41%.

Lungu Dănuț – muncitor policalificat, 28 de ani. A început greva de pe 3 mai. Glicemie constatată la spital – 80%. Glicemie constatată în tabără – 46%. În această perioadă a pierdut 22 de kg.

Poclitaru Ovidiu – sudor, 48 de ani. A început greva pe 6 mai. Glicemie constatată la Colțea 80%. Glicemie constatată de medicii voluntari – 48%.

Tăbăcaru Gheorghe – preot, 62 de ani. A început greva pe 7 mai. Glicemie constatată la spital 76%. Glicemie constatată în tabără – 43%.

Anton Valentin – șofer, 31 de ani. A început greva la 15 mai. Glicemie constatată la spital 64%. Glicemie constatată de medicii voluntari – [text indescifrabil].

Niculăiță Gabriel – medic [text indescifrabil] a început greva pe 26 mai [text indescifrabil].

Diaconescu Dana Veronica – [text indescifrabil] 25 de ani. A făcut prima oară greva foamei între 30 aprilie – 20 mai [text indescifrabil].

Ilinca Victor – muncitor [text indescifrabil].

«BARICADA»”.

*[text parțial indescifrabil]  – textul are cerneala ștearsă sau pagina respectivă de ziar a fost legată împreună cu alte ziare prea strâns, făcând imposibilă citirea și implicit reproducerea în totalitate.

Sursa: „Baricada”, 29 mai 1990, p. 4, 5.