„Partidul democrat al Muncii își exprimă nedumerirea că organizații care se declară apolitice se încăpățânează să încalce legile țării și să tulbure ordinea publică, cu scopul declarat de a elimina din competiția electorală candidați la președinția  țării și la locuri de deputați senatori  în viitorul Parlament, pe care așa-zisele partide «istorice» știu bine că n-au nici o șansă să-i învingă la alegerile de care ne despart mai puțin de patru săptămâni.

Liga sindicatelor miniere libere din «Valea Jiului» a transmis agenției Rompres un protest în care se arată, între altele: De câteva zile urmărim mitingul din Piața Universității din București. Protestăm împotriva acestei mișcări care a fost legală până duminică seara. Cine revendică această manifestare, ce formațiune politică sau apolitică manevrează cele câteva sute sau mii de oameni? Consecințele destabilizatoare sunt evidente, deoarece această mișcare a fost și este organizată într-o zonă cu trafic foarte intens, împiedicând continuarea normală a vieții economice și sociale, liniștea publică atât de necesară acum.

Domnul Florea Preda de la Alianța Tânăra Democrație a remis redacției noastre o «Scrisoare deschisă către manifestanții din Piața Universității» în care se arată, între altele: «Lăsați-ne să ne vedem de muncă în liniște, să trecem prin prin centrul Capitalei, cu treburile noastre, spre locul  de muncă, spre spital, unde ne așteptă cineva drag, spre școală de mână cu copilul, spre un necaz nedorit, oriunde dorim.

În fond nu înțeleg ce doriți? Aveți reprezentanți în parlamentul țării, care vă reprezintă, aveți atâta libertate de acțiune, poate că prea multă și de aceea nu știți ce să faceți cu ea, procedați în consecință, dar lăsați-ne liniștea muncii, lăsați-ne strada să mergem nestingheriți»”.

Sursa:  „Adevărul”, 28 aprilie 1990, p. 3.

[Laura Dumitrescu]