„Duminică, la orele amiezii, Piața Aviatorilor a fost plină de lume, venită la mitingul organizat de Frontul Salvării Naționale, manifestare prin care această formațiune politică și-a făcut intrarea în campania electorală.

Ca în orice împrejurare de acest fel, elementul care a reținut, înainte de orice atenția, l-a constituit puzderia de pancarte, etalând ideile și doleanțele momentului: «Vrem pacea și liniștea țării, nu destabilizare și ură», «Trăiască în unitate Moldova și Ardealul și Țara Românească», «Deviza F.S.N.: Independență și suveranitate prin democrație, muncă și libertate», «Platforma F.S.N. – platforma revoluției», «Fără extremiști», «Pentru toți cu duh și minte – Iliescu președinte», «Statul să slujească milioanele de cetățeni, nu cetățenii milionari», «Competență și valoare – criterii de guvernare», «Iliescu nu ceda, noi credem în cinstea ta», «Iliescu nu uita, țara e de partea ta», «În 21-22, Iliescu a fost cu noi, Și de acum înainte noi îl vrem de președinte». Adversarii politici sunt practic ignorați. Doar numele d-lui Rațiu și d-nei Cornea și-au găsit locul pe câte o bucățică de carton, pierdute între sutele de parcarte din preajmă.

Încă două elemente sunt demne de reținut pe marginea manifestației de duminică: întâi, prezența florilor în mâinile tuturor demonstranților, semn al concordiei, ceea ce a transformat, piața într-un imens covor floral; în al doilea rând, atmosfera de calm și ordine care a dăinuit pe întreaga durată a mitingului, obligându-i astfel pe polițiști, prezenți la fața locului, să devină simpli spectatori.

I. Erhan”.

Sursa: „Adevărul”, 10 aprilie 1990, p. 3.