„Fostul profesor de socialism științific din Timișoara, George Șerban, în prezent revoluționar de profesie, vine cu o nouă amenințare, după eșecul Proclamației Golanilor. El ne atenționează plin de gravitate că, după votul «inconștient» dar de poporul român FSN-ului există «pericolul unei radicalizări a revoluției».

De ce? Pentru că Revoluția a fost făcută de o «minoritate», nu de «majoritatea populației spectatoare și profitoare» care, după ce a «primit-o cadou» a votat acum în mod «rușinos» cu Frontul. În mod normal după G.S., ea trebuia să voteze cu minoritatea care a făcut revoluția, adică cu dl. Câmpeanu, Rațiu, PNL și PNȚ-cd. E o «gafă istorică» faptul că i-a votat pe Iliescu, Roman, Voican și FSN-ul care nu au avut nicio legătură cu înfăptuirea Revoluției!

Dacă ar fi să credem până la capăt în pato-logica lui GS ar rezulta că în București, de pildă, Ceaușescu a fost răsturnat de «minoritatea» bișnițarilor din Piața Golanilor, că Revoluția din decembrie a fost «revoluție a golanilor»! Omul, e de înțeles, vrea să-și însușească revoluția.

Și ce convingător o fi predat «marile realizări» după documentele de partid…

TOMA GRIGORE”.

Sursa: „Azi”, 29 mai 1990, p. 1.