„FLORIN MITROI este muncitor la Cooperativa «Tehnica Sticlei» și are doi copii pe care-i crește singur. Ei au rămas acasă unde tatăl lor merge doar câteva ore pe zi ca să le pregătească masa. Acum și-a luat concediul de odihnă pe care și-l petrece în cea mai originală rezervație de corturi din cea mai liberă zonă a țării. Ne-a declarat că nu luptă pentru drepturile sale, ci pentru libertatea copiilor săi. Este în Piața golanilor din data de 22 aprilie.

ADRIAN MITU, factor poștal la D.T.P.B., nu este un locatar permanent al corturilor, dar rămâne aici în fiecare noapte începând din 24 aprilie. În tot acest timp a lucrat, având un program special (paisprezece cu treizeci și șase de ore). Va rămâne în piață până când comunismul își va da ultima suflare.

Inginerul agronom din Galați CONSTANTIN GINGHINA este numit și veteranul rezervației, căci de la început, zi și noapte, s-a aflat permanent în Piața golanilor. Îi pare rău că gălățenii săi nu s-au trezit din marasmul comunist dar, treptat, ochii lor se vor deschide. Deviza lui Constantin Ginghina este, «așa cum nu există rață înecată nu poate fi nici gălățean fricos și nici fesenist cinstit».

GILDA LAZĂR”.

Sursa: „Dreptatea”, 11 mai 1990, p. 4.

[Vlad Mihăilă]