„Pe malul Dâmboviței, la podul Grozăvești, s-a adunat duminică dimineața un mare «stol de lăstuni». Nu mai puțin de 311 posesori de autoturisme Dacia 500 – Lăstun, veniți din toată țara au protestat împotriva faptului că au fost înșelați când au cumpărat mașina, crezând în performanțele și fiabilitatea promise de producător, că la unitățile Dacia-service sunt trimiși la plimbare fără speranțe, că în magazinele IDMS nu se găsește o piesă de schimb. Și au elaborat pe loc, liste personale cu defecțiunile la autoturismele lor.

Oameni necăjiți, cu venituri modeste, care au strâns ban cu ban pentru a aduna suma necesară procurării acestui autoturism au formulat producătorului, Întreprinderea de Autoturisme Timișoara și Ministerului Industriei Construcțiilor de Mașini, trei revendicări din care primele două ca posibilități alternative de opțiune pentru deținătorii de «Lăstuni»: 1. Predarea autoturismului în starea în care se găsește către furnizor și restituirea contravalorii acestuia, perioada în care s-a deținut acesta fiind considerată ca vechime pentru procurarea unui alt tip de autoturism, inclusiv în rate; 2. Înlocuirea de către producător a autoturismelor necorespunzătoare calitativ cu un produs fiabil; 3. Mărirea perioadei de garanție la 10000 km, dar nu mai mult de 3 ani, în condițiile înființării unor unități service pe teritoriu, dotate cu piese de schimb și personal calificat.

Prezent la miting, domnul Ion Roman, vicepreședintele Asociației pentru protecția consumatorilor, ai cărei membri au devenit majoritatea celor prezenți, s-a angajat să întreprindă toate diligențele, conform statutului inclusiv pe cale juridică, pentru apărarea intereselor posesorilor de Dacia 500 – Lăstun. Ca o primă acțiune, a fost propus un dialog între toate părțile interesate pentru a se ajunge la satisfacerea revendicărilor întreptățite ale posesorilor de autoturisme Dacia 500 Lăstun. Corneliu Cărlan”.

Sursa: „Adevărul”, 24 aprilie 1990, p. 3.