„Sala Dalles din București s-a dovedit neîncăpătoare, pe data de 10 mai 1990, față de numărul mare de oameni care au dorit să ia parte la ședința de prezentare a candidaților Partidului Național Liberal pe capitală, sectoarele 4, 5 și 6 pentru Senat și Camera Deputaților, cu participarea domnului Radu Câmpeanu.

Lucrările au fost conduse de dl. I. V. Săndulescu, care a menționat, în cuvântarea inaugurală, importanța deosebită a primelor alegeri libere din România, după zeci de ani de asuprire și distrugere comunistă. Domnia sa a marcat acest moment de răscruce, pentru ca tot omul să fie convins de necesitatea prezentării în fața urnelor de votare, iar prin opțiunea lui, să dea glas dorinței de libertate și democrație a întregii țări.

În continuare, dl. Bedros a dat lecturii lista completă cu cei 20 de candidați P.N.L. de la cele trei sectoare bucureștene.

Au luat cuvântul de la tribună și s-au prezentat auditoriului domnii: Bogdan Gheorghe, Caramzulescu Mihai și Ionescu Călinești-Mihai – candidații pentru Senat – și d-nii Popescu Pavel, Cocean Gheorghe, Trifulescu Mircea, Popescu Bogdan, Ioanovici Doru și Dinu Leonte – candidații pentru Camera Deputaților.

În timpul alocuțiunilor de prezentare, cum era de așteptat, și-a băgat «dracul coada». Patru feseniști au încercat să creeze o diversiune «ieftină». Aplauzele prelungite ale celorlalți i-au determinat să părăsească sala. Bunul simț a triumfat!

La sfârșitul ședinței într-o atmosferă plină de entuziasm a luat cuvântul domnul Radu Câmpeanu. Din primele cuvinte, președintele P.N.L. a desmințit public toate acuzațiile meschine care i-au fost aduse de ziarele feseniste «Azi» și «Dimineața», două cotidiene tendențioase. Au fost eliminate pe rând, și casele de toleranță, și «haremul» cu trei neveste foarte tinere, și agentul de securitate etc… În aceeași notă de bună dispoziție generală, domnia sa și-a exprimat simpatia față de manifestanții din Piața Universității, declarându-se «GOLAN». Atunci un OM i-a înmânat ecusonul «GOLAN», pe care domnul Radu Câmpeanu l-a prins pe reverul hainei, în aplauzele furtunoase ale asistenței – un „«SUPER-GOLAN» pentru o națiune!

Dodi DOBRE”.

Sursa: „Viitorul”, 11 mai 1990, p. 1.

[Vlad Mihăilă]