Vali Sterian, pe numele complet Valeriu Octavian Sterian (1952-2000) a fost un muzician, cântăreț și compozitor de folk și rock. A absolvit Universitatea din București și din anii 1970 începe să se facă remarcat în activitatea muzicală. Tot de atunci, datează și primul său disc, intitulat Muzică folk, care conținea două piese.

Ulterior, a lansat și alte melodii, au apărut noi albume și implicit colaborarea cu alți artiști și formații autohtone.

Revoluția din Decembrie 1989 și Fenomenul Piața Universității i-au adus lui Vali Sterian, fără doar și poate, un loc special în istoria României, melodia Nopți (de pe albumul Vino, Doamne!), fiind unul dintre simbolurile lor.

Chiar și fără să fi trăit acele momente de cumpănă pentru istoria națională, melodiile lui Sterian trezesc adesea o emoție extraordinară oricărui ascultător.

.

Cadre din timpul unei filmări din timpul Fenomenului Piața Universității, atunci când Vali Sterian a cântat de două ori melodia Nopți, la cererea manifestanților. Versurile sale, cu o profundă încărcătură protestatară față de comunism, dar și față de „neocomunismul lui Ion Iliescu”, au intrat în sufletul manifestanților din Piața Universității, animându-i indiferent de era zi sau noapte, ploaie sau vreme frumoasă.

Vali Sterian (în plan principal) cântând de la balconul Universității în timpul Fenomenului Piața Universității (în plan secund este Marian Munteanu)

Melodia Nopți (de pe albumul Vino, Doamne!, 1991, chiar trebuie arătat că inclusiv melodia Nopți a rămas în conștiința publicului cu același nume) este disponibilă gratuit pe You Tube:

Melodia Exercițiu, de pe același album, emblematică și ea pentru perioada începutului de ani 1990 (disponibilă pe You Tube):

.