Dragomir Hurmuzescu a condus Catedra de Aplicațiile Căldurii și Electricității și în calitate de director și Institutul Electrotehnic, atașat și el la Facultatea de Științe a Universității din București. Dragomir Hurmuzescu a ținut mai multe cursuri, dar a avut și un alt merit extraordinar: a reușit să atragă cei mai buni specialiști la Institutul Electrotehnic, care să țină cursuri studenților de atunci și să coordoneze activitatea practică. Cu atât mai mult cu cât la Facultatea de Științe erau predate discipline în care activitatea practică avea un rol foarte important.
Printre specialiștii din cadrul Institutului Electrotehnic s-a numărat și C. Cândea, care ținea conferințe de chimie.
Conferințe de Chimie (C. Cândea, 1914)
„A) Generalități. Elementele. Corpi simpli. Corpi compuși. Stare lichidă, solidă, gazoasă. Legile combinațiilor chimice. Nomenclatură. Greutate moleculară. Relație între greutatea moleculară și densitate la starea gazoasă. Teoria atomică. Simboli chimici. Valență. Equații chimice. Noțiuni de thermochimie. Sistemul periodic sau natural al elementelor. Noțiuni de spectroscopie. Disociație. Disociație electrolitică. Teoria ionilor.
B) Metaloide. Oxigenul. Hidrogenul. Ozonul. Apa. Apa oxigenată. Elemente halogene Fl, Cl, Br, I și derivații halogenați. Azotul. Compușii azotului. Aer. Sulful. Compușii Sulfului. Fosforul. Combinațiile Fosforului cu O și Hidrogenul. Derivații halogenați. Acizii derivați ai Ph. Arsenul. Combinațiile Arsenului cu Hidrogenul, Oxigenul, Sulful și elementele halogene. Antimon. Compușii Antimonului. Aparatul lui Marsh. Bismut. Carbonul. Diamant. Grafit. Combustibili uzuali. Bioxidul și Oxidul de Carbon. Carbonați. Determinarea și a CO în aer și în gazul de luminat. Sulfura de Carbon. Siliciu. Silicați. Combinațiile Siliciului cu Oxigenul și cu elemetele halogene. Bor. Acidul boric, Borax.
C) Metale. Sodiu. Potasiu. Amoniu. Litiu. Calciu. Stronțiu. Briu. Magneziu. Zinc. Aluminiu. Fer. Mangan. Crom. Cobalt. Nichel. Bismut. Plumb. Cupru. Mercur. Staniu. Argint. Cadmiu.
D) Chimia analitică. Studiul detaliat al caracterelor analitice ale metalelor. Studiul analitic al acizilor.
Metode de separare pe grupe la metale. Metode de recunoaștere și de separare la acizi.
Analize de gaze. Determinarea bioxidului de Carbon, hidrocarburelor nesaturate. Oxidului de carbon și a oxigenului prin metode de absorbție”.
[Andreea-Diana Ilie]