Colecția de cărți poștale este parte integrantă a Arhivei Digitale a Muzeului Universității din București (ADMUB), care pune la dispoziția publicului documente inedite și edite și obiecte în format digital (portable document file – pdf sau imagine în format jpg) din patrimoniul Muzeului Universității din București.

ADMUB are atât o componentă online, precum sunt obiectele din această secțiune, cât și fișiere offline de mai multe tipuri, prin care conservăm și valorificăm patrimoniul pe care îl avem în formă fizică sau cel aparținând altor instituții și care ne ajută în activitățile educative și culturale pe care le desfășurăm.

În condițiile în care îmbunătățirea accesului la informație și la patrimoniul cultural a devenit o prioritate pentru majoritatea instituțiilor de cultură de astăzi și nu doar pentru muzee, și Muzeul Universității din București își propune ca prin ADMUB să pornească pe acest drum al deschiderii către vizitatorii digitali, prin oferirea în regim gratuit a posibilității de consultare a unor surse primare.

Dacă doriți să folosiți informațiile din Colecția de cărți poștale online a ADMUB, iată modul de citare a surselor:

„Arhiva Digitală a Muzeului Universității din București, Colecția de cărți poștale, codul fișierului, https://muzeu.unibuc.ro/ro/colectia-de-carti-postale/, accesat la data.”

ex.: Arhiva Digitală a Muzeului Universității din București, Colecția de cărți poștale, ADMUB CP 0001, https://muzeu.unibuc.ro/ro/colectia-de-carti-postale/, accesat la 19 decembrie 2022.

Pe lângă ADMUB și digitalizarea câtorva documente și obiecte din patrimoniu, Muzeul Universității din București are în patrimoniul său nenumărate alte exemple asemănătoare de bunuri culturale, valorificate în expoziția permanentă sau în cele temporare, dar în același timp a fost constituită și Arhiva Muzeului Universității din București. Pentru consultarea documentelor sau altor lucrări din patrimoniul Muzeului Universității din București, vă rugăm să accesați pagina dedicată procedurilor, iar pentru mai multe informații, inclusiv feedback, întrebări, recomandări și corecturi, vă rugăm să ne scrieți un email la adresa muzeul.universitatii@unibuc.ro

*

Colecția de cărți poștale le cuprinde în principal pe cele dedicate Palatului și Pieței Universității din București, dar au fost incluse și alte câteva, și ele cu importanță pentru istoria Bucureștiului, nu doar a Universității din București. Cărțile poștale pot fi vizualizate și într-o versiune mai mare și mai bună calitativ.

Palatul și Piața Universității din București

Alte cărți poștale

Fundația Culturală Regală „Carol I”/Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București

*