„Comitetul director al ziarului «România liberă» a trimis spre publicare agenției de presă «Rompres», următoarele:

În cursul dimineții de azi, în jurul orei 8,30, redacția ziarului «România liberă» a fost ocupată de un grup de cetățeni, care se declarau muncitori tipografi. A fost molestat un membru al redacției. Biroul conducerii redacției a fost devastat.

Ulterior, în holul redacției s-a instalat un grup de mineri, care împiedică desfășurarea activității redacționale. În aceste condiții, ne găsim în imposibilitatea de a asigura apariția ziarului.

În numele libertății presei, al respectării dreptului la opinie, cerem guvernului să intervină de urgență pentru a restabili condiții normale de desfășurare a muncii redacționale.

Ora 14,00. În Piața Victoriei, prin mulțimea adunată aici să apere tânăra noastră democrație un moment de stupefacție. Este identificată o mașină (1-B-57 803) furată, din care țâșnesc în fugă trei indivizi. Sunt prinși. În portbagajul autoturismului sticle incendiare, arme albe și un teanc de dolari. Și surprizele continuă… Sunt reținuți și alți indivizi ce au asupra lor acte de identificare și legitimații false, cuțite, bâte, fitile pentru sticle incendiare, lanterne pentru acțiuni nocturne etc. etc.

Sursa: „Adevărul”, 15 iunie 1990, p. 1.

[Vlad Mihăilă]