„14 iunie 1990, ora 14,00

Considerăm că evenimentele deosebit de grave care au loc în București începând din dimineața zilei de 13 iunie 1990 pun în pericol liniștea, pacea socială, viața oamenilor și tânăra democrație care se instalează treptat în țara noastră.

Este regretabil faptul că starea de violență a fost declanșată de intervenția poliției în intenția de a degaja Piața Universității, care a provocat violența unor grupuri, victime și pagube materiale.

Partidul Național Liberal consideră că într-o democrație reală trebuie să prevaleze lupta de idei și principii și condamnă orice formă de violență indiferent din partea cui provine.

În situația creată facem un stăruitor apel la calm, la liniște și la încetarea oricăror forme de manifestări brutale, facem apel la toți cetățenii să-și reia activitatea la locurile de muncă.

De asemenea, în aceste momente critice trebuie să facem apel la rațiune și să ne abținem de la orice acțiuni care ar putea incita la noi violențe.

Protestăm ferm împotriva devastării unor instituții de cultură – Institutul de Arhitectură, Universitatea, Televiziunea, precum și a unor instituții guvernamentale – Poliția, Serviciul Român de Informații, Ministerul de Interne. Protestăm împotriva distrugerii sediului Partidului Național Liberal fără nici un fel de justificare.

Considerăm că sarcina menținerii ordinii publice împotriva oricărei forme de extremism violent revine guvernului și se exercită numai prin intermediul forțelor de poliție care sunt chemate să-și reintre în atribuțiuni.

Români, în fața propriei conștiințe suntem datori a căuta și a descoperi adevărul, a ne întemeia propria opțiune pe respectul opiniei celorlalți.

PREȘEDINTELE PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

RADU CÂMPEANU”.

Sursa: „Viitorul”, 20 iunie 1990, p. 1.

[Vlad Mihăilă]