BD Historia este o revistă de benzi desenate, inițiată de autorul Mihai I. Grăjdeanu. Colecția revistelor BD Historia își propune să aducă în atenția publicului lucrări de arhivă dar și lucrări ale artiștilor de bandă desenată din noua generație.

„BD Historia – benzi desenate istorice” s-a lansat în luna septembrie 2019, mai întâi în ziarul „Certitudinea”, printr-un serial B.D. intitulat “Momente din istoria comunismului în România”, urmată în luna noiembrie de numărul pilot al revistei, lansat la Facultatea de Istorie, Universitatea din București și prezentată la Târgul de Carte Gaudeamus, București- 2019.

Numărul 2 al revistei este dedicat evenimentelor din decembrie 1989 și reunește lucrări ale artiștilor consacrați din domeniul benzilor desenate, dar și lucrări ale artiștilor la început de drum. La acest număr al revistei au colaborat și studenții Cercului de Istorie Contemporană al Facultății de Istorie, Universitatea din București. Numărul 3 al revistei „BD Historia – benzi desenate istorice”, este un număr de colecție dedicat benzilor desenate realizate de maestrul Valentin Tănase, publicate inițial în revista Șoimii Patriei (1982-1989). Numarul 4 al revistei este dedicat împlinirii a 75 de ani de la finalul celui de-al doilea război mondial în Europa, 30 de ani de la mineriadă și va fi publicată în luna iulie 2020.

Comenzi online: revistabdhistoria@gmail.com

.