„După aproape o lună de «cursuri» intensive (de zi, serale și de noapte), «facultatea» din Piața Universității a prezentat prima «lecție» deschisă, ca rod al «învățăturilor» primite din partea unor intelectuali de marcă, suiți la «catedră» – a se citi balcon – printre care: Dumitru Mazilu, Doina Cornea, Gabriel Liiceanu, Octavian Paler, Ana Blandiana, Stelian Tănase ș.a. : atacul banditesc asupra postului de radio UNIFU !

Constatând că acest post de radio nu participă la «efortul» celor din piață de a destabiliza țara și a semăna ură în rândul poporului, ceata de huligani – în frunte cu răgușitul tov. Marian Munteanu – a atacat postul de radio respectiv, molestând și sechestrând o parte din colectivul de studenți ce lucrau la UNIFUN. În plin centrul Capitalei, în plină noapte, «echipa de șoc» a reeditat «actul de bravură» săvârșit de legionari asupra postului de radio național! Felicitări, domnilor! Era și timpul să treceți la acțiune, să… copiați comportamentul tizilor voștri! Stând prea mult în jurul șatrei și făcând «greva» foamei (prin alimentarea cu pilule din cele utilizate de cosmonauți) «revoluționarii» de profesie au simțit nevoia să-și cheltuiască energia!

 

Și au atacat! Ce folos că «Universitatea FUN RADIO BUCUREȘTI», care transmite din 12 Ianuarie, are un statut de post radio independent și nu aparține nici unui partid politic? Ce folos că echipamentul a fost donat de firma franceză FUN RADIO și completat de tineri entuziaști ce conduceau acest post de radio? Totul s-a spulberat într-o acțiune de comando, organizată și dirijată, din umbră de cei care îi plătesc pe mitingiștii din piață (și care s-au lăsat aclamați și etichetați cu titlul de «Golan»).

Această demonstrație de forță nu a fost decât începutul! Lăsați-i liberi: să se drogheze, să creadă că ei impun legea în stat, să ne învenineze viața și veți vedea urmările! Lecția de huliganism de la UNIFUN se va repeta și se va multiplica! Oamei ai acestei țări: opriți lecția de huliganism din Piața Universității din București!ˮ

Sursa: „Azi”, 18 mai 1990, p. 2.

[Mădălina Florentina Sandu]