La data de 29 iulie 1967, adică în urmă cu 50 de ani, Ministerul Învățământului de atunci aproba înființarea colecției muzeale a Universității din București. Decretul ministerial răspundea unei inițiative a Universității din București asumată de rectorul Gheorghe Mihoc, care se adresase Ministerului în acest sens. La baza colecției se aflau materialele adunate cu ocazia Centenarului Universității din București, din 1960 și care făcuseră obiectul unei expoziții organizată în holul de la parterul Rectoratului (aflat și atunci în clădirea Facultății de Drept).

Ordinul din 29 iulie 1967 preciza că: „La Universitatea București se va forma o colecție publică cuprinzând material documentar, piese originale sau copii semnificative, în vederea reconstituirii științifice a istoricului acestei Universități”.

Prima vizită oficială la Muzeul Universității din București: Nicolae Ceaușescu (1969)

Cu o expoziție permanentă redeschisă în urmă cu doi ani și adaptată la nevoile expoziționale și de comunicare actuale, Muzeul Universității din București își aniversează zilele acestea Jubileul! Ne exprimăm pe această cale aprecierea și recunoștința pentru specialiștii care au făcut posibilă crearea și dezvoltarea acestei importante instituții culturale bucureștene și îi invităm pe toți cei interesați să viziteze Muzeul Universității din București.

Adresa: Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, Sector 5, 050107 București.

Email: muzeul.universitatii@unibuc.ro

Program de vizitare

Luni-Joi: Orele 8:00–14:00

Vineri: Orele 8:00–12:00

Sâmbătă-Duminică: Închis

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!