Expoziția „Universitatea și universitarii bucureșteni în vremea Marelui Război și a Unirii din 1918” a fost vernisată pe 12 decembrie anul trecut la Muzeul Universității din București (Palatul Facultății de Drept, B-dul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), eveniment ce a avut loc în cadrul Programului Centenar desfășurat de Universitatea din București. Încă de atunci ne-am propus ca ulterior expoziția să fie itinerată în cât mai multe dintre facultățile Universității din București.


După facultățile de Geologie și Geofizică, Geografie, Litere, Filosofie și Drept (unde se află și Muzeul Universității din București) avem plăcerea să vă anunțăm că Facultatea de Istorie este noua gazdă a expoziției.

Expoziția cuprinde un total de 10 panouri, urmărind evoluția instituției, profesorilor și studenților în vremea Primului Război Mondial și a Marii Uniri și a fost realizată deconf. univ. dr. Florentina Nițu și dr. Valentin Maier.

Panourile expoziției sunt completate de o secțiune digitală. Astfel, fiecare panou are un qr-code corespunzător care face trimitere către site-ul Muzeului, unde se pot vizualiza și alte informații și documente.

Ne-ar bucura dacă ne puteți trimite feedback-ul dumneavoastră privitor la expoziție, la adresa muzeul.universitatii@unibuc.ro

De asemenea, ne-ar plăcea să vă alăturați comunității noastre în creștere și pe Facebook – Muzeul Universității din București!

Vă invităm cu drag să vizitați expoziția!

Facultatea de Istorie

Bd. Regina Elisabeta 4-12 (expoziția se află la etajul 1).