Expoziția „Universitatea și universitarii bucureșteni în vremea Marelui Război și a Unirii din 1918” a fost vernisată pe 12 decembrie anul trecut la Muzeul Universității din București (Palatul Facultății de Drept, B-dul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), eveniment ce a avut loc în cadrul Programului Centenar desfășurat de Universitatea din București. Încă de atunci ne-am propus ca ulterior expoziția să fie itinerată în cât mai multe dintre facultățile Universității din București.


După facultățile de Istorie, Geologie și Geofizică, Geografie, Litere, Filosofie și Drept (unde se află și Muzeul Universității din București) avem plăcerea să vă anunțăm că Facultatea de Matematică și Informatică este noua gazdă a expoziției.

De asemenea, între timp, expoziția a fost deschisă vizitatorilor și la alte evenimente, precum Ziua Internațională a Muzeelor („Noaptea Muzeelor”, 18 mai) sau Ziua Facultății de Istorie (20 mai). A fost pentru prima oară când Muzeul Universității din București a participat la evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, cu un program special, de sâmbătă, între orele 12:00-20:00, întâmpinându-și vizitatorii cu expoziția permanentă, dar și cu alte două expoziții temporare.

Expoziția cuprinde un total de 10 panouri, urmărind evoluția instituției, profesorilor și studenților în vremea Primului Război Mondial și a Marii Uniri și a fost realizată deconf. univ. dr. Florentina Nițu și dr. Valentin Maier.

Panourile expoziției sunt completate de o secțiune digitală. Astfel, fiecare panou are un qr-code corespunzător care face trimitere către site-ul Muzeului, unde se pot vizualiza și alte informații și documente.

Ne-ar bucura dacă ne puteți trimite feedback-ul dumneavoastră privitor la expoziție, la adresa muzeul.universitatii@unibuc.ro

De asemenea, ne-ar plăcea să vă alăturați comunității noastre în creștere și pe Facebook – Muzeul Universității din București!

Vă invităm cu drag să vizitați expoziția!

Facultatea de Matematică și Informatică

Str. Academiei nr. 14