Expoziția „Universitatea și universitarii bucureșteni în vremea Marelui Război și a Unirii din 1918” a fost vernisată pe 12 decembrie anul trecut la Muzeul Universității din București (Palatul Facultății de Drept, B-dul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), eveniment ce a avut loc în cadrul Programului Centenar desfășurat de Universitatea din București. Încă de atunci ne-am propus ca ulterior expoziția să fie itinerată în cât mai multe dintre facultățile Universității din București.

După Facultatea de Filosofie a venit rândul Facultății de Litere să găzduiască expoziția.

Expoziția cuprinde un total de 10 panouri, urmărind evoluția instituției, profesorilor și studenților în vremea Primului Război Mondial și a Marii Uniri și a fost realizată deconf. univ. dr. Florentina Nițu și dr. Valentin Maier.

Panourile expoziției sunt completate de o secțiune digitală. Astfel, fiecare panou are un qr-code corespunzător care face trimitere către site-ul Muzeului, unde se pot vizualiza și alte informații și documente.

Ne-ar bucura dacă ne puteți trimite feedback-ul dumneavoastră privitor la expoziție, la adresa muzeul.universitatii@unibuc.ro

De asemenea, ne-ar plăcea să vă alăturați comunității noastre în creștere și pe Facebook – Muzeul Universității din București!

Vă invităm cu drag să vizitați expoziția!

Facultatea de Litere

Strada Edgar Quinet, nr. 5–7