1. La acțiunea de degajare a Pieții Universității au participat 450 de cadre de la sectoarele de poliție: 200 de cadre din unitatea de intervenție a Poliției Capitale; 250 elevi ai Școlii Superioare de Poliție; 500 militari din trupele de pază și ordine; 80 de cadre din Poliția militară a Ministerului Apărării Naționale. În total, 1480 cadre.
  2. În acțiunea de degajare a zonei Universității s-au înregistrat 6 răniți ușor, din care 4 dintre cei aflați în corturi și doi militari din trupele de pază și ordine. Nu s-a înregistrat nici un deces.
  3. Ca urmare a acțiunii au fost luate din zonă, pentru identificare și eventuală cercetare, 263 persoane, din care 187 bărbați și 76 femei (dintre aceștia, 26 tineri între 14-18 ani și 29 sub 14 ani).
  4. Până la orele 16,00, poliția a asigurat baraj în jurul zonei, timp în care s-a efectuat curățenie, s-au executat marcajele pentru circulație și s-a arat porțiunea de teren din fața Teatrului Național.
  5. După orele 16,30, mai multe grupuri de elemente extremiste au rupt cordonul de poliție, au agresat militarii cu cărămizi și sticle incendiare. În aceste împrejurări au fost rănite 64 cadre din care 9 sunt spitalizate și în prezent (9 cadre de la Poliția Capitalei, 26 elevi și 29 militari).
  6. S-a forțat pătrunderea și s-au produs distrugeri, inclusiv prin aruncarea unor sticle incendiare la: clădirea Televiziunii Române; clădirea Ministerului de Interne; clădirea biroului de informații; clădirea Poliției Capitalei (pagube aproximativ 20 milioane).

Cu această ocazie s-au produs pagube parcului auto de stat, în valoare de peste 15 milioane lei, astfel: 60 de autovehicul distruse, din care 15 mai (autobuze, autocamioane); 10 autovehicule sustrase din garaj; 2 autovehicule distruse parțial.

  1. De la Poliția Capitalei s-au sustras 7 pistoale, un pistol mitralieră și mai multe arme de vânătoare (și militare) din biroul serviciului de profil care a fost distrus în totalitate.
  2. În seara zilei de 13 și în dimineața zilei de 14 iunie 1990, au fost identificate de poliție în zona evenimentelor, 1021 persoane, din care 913 bărbați și 106 femei. În urma trierii acestora au fost luate următoarele măsuri: 68 au fost arestate pentru comiterea de infracțiuni; 182 au fost reținute pentru comiterea de contravenții; 83 s-a început urmărirea penală, fără a fi reținute; 103 minori depistați, au fost tratați, 72 prin încredințarea către familii și 31 internați în centrele de profil.

Acțiunea de triere continuă împreună cu unitățile de procuratură.

  1. În zilele de 15 și 16 după prezentarea la televiziune a imaginilor de la locul incidentelor, cu ajutorul populației, au mai fost identificate 42 de persoane din cele care s-au dedat la acte de vandalism. Cercetarea acestora contină.
  2. Dintre cei care au incitat la devastarea localurilor și agresionarea organelor de ordine, menționăm: Dincă Dumitru – arestat pentru ultraj și instigare la comiterea de infracțiuni; Nica Leon – arestat pentru distrugere în dauna avutului obștesc; Marian Munteanu – s-a emis mandat de arestare, se găsește internat în spital.

Dintre instigatori au dispărut și s-au luat măsuri de urmărire – Doru Mărieș și Rădulescu Gheorghe”.

Sursa: „Azi”, 19 iunie 1990, p. 1.