După 1989, Universitatea din București a intrat într-o perioadă de expansiune organizatorică. Dacă în anul 1989, din punct de vedere al structurii pe facultăți, Universitatea din București număra 6 facultăți, în anul 1990 a ajuns la 14, în anul 1991 la 15, și în anii imediat următori la 16 facultăți. Iată structura organizatorică din anul 1993:

Facultatea de Matematică

Facultatea de Fizică

Facultatea de Chimie

Facultatea de Biologie

Facultatea de Geografie

Facultatea de Geologie și Geofizică

Facultatea de Istorie

Facultatea de Filosofie

Facultatea de Psihologie, Sociologie, Pedagogie și Asistență Socială

Facultatea de Jurnalistică

Facultatea de Drept

Facultatea de Litere

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Facultatea de Teologie Ortodoxă

Facultatea de Teologie Baptistă

Facultatea de Științe Umane

Facultăților mai sus menționate li se alăturau trei colegii universitare: Colegiul Universitar de Informatică București, Colegiul de Administrație, Secretariat și Jurnalistică București și Colegiul Universitar de Geologie și Cartografie București.

Desigur, expansiunea organizatorică poate fi exprimată și prin alți indicatori precum alte componente care fac parte din structura Universității din București, arhitectura de specializări, nomenclatorul personalului și multe altele.

Pentru alte materiale asemănătoare vă invităm să vizualizați secțiunea Universitatea din București: 1989 vs 1990 din cadrul expoziției digitale 30 de ani de la Fenomenul Piața Universității (1990-2020).