Stănescu P. P. 

(1889-?)

Născut în București

Profesor la Facultatea de Farmacie

Catedra de Botanică Farmaceutică

Stănescu s-a specializat ca inginer agronom și doctor în științele naturale de la Universitatea din București și din anul 1940 a devenit profesor la Facultatea de Farmacie.

„La noi plagiatul nu e fapt penal – măcar că pare foarte ciudat a fi socotit astfel numai furtul unui obiect și nu și furtul creațiunilor intelectuale, furtul roadelor muncii unor oameni cari au avut în cap creer și nu tărâțe de lemn.

D. C. Bungețianu – ca și ceilalți tovarăși de incorectitudini ai săi – nu va avea de îndurat nicio neplăcere serioasă [de] pe urma destăinuirilor, riguros exacte, făcute de mine. Faptul că am făcut să fie văzuți sub adevărata lor înfățișare morală o să le facă din nou puțin sânge rău – dar nu sunt ei oameni cari să sufere prea mult și prea îndelungat din această cauză, își vor reveni repede și-și vor continua afacerile, păstrându-și neștirbită… onorabilitatea profesorală și socială pe care și-au câștigat-o pe căile umblate de asemenea oameni.

În ce mă privește, oricât neplăceri m’ar aștepta, nu puteam să nu urmez opera de restabilire a adevărului și a cinstei călcate în picioare, pe care am început-o acum o jumătate de an”.

Sursa: P. P. Stănescu, Politicianismul ca factor de distrugere a învățământului, București, 1930, p. 29.